2016 Barcelona

Årets Knutepunkt trekker sørover, nærmere bestemt til spennende og flotte Barcelona 2. – 4. november.

Barcelona er en av Europas viktigste havnebyer og et viktig økonomisk sentrum. Byen har flere arkitektoniske verker og en rik kulturarv, og dette gjør byen til en av de mest populære turistbyene i Europa.

Vis / skjul tekst

Byen er hovedstaden i Catalonia, som er en autonom region nord øst i Spania. Befolkningen i byen er på drøye 1,6 millioner, og arealet er på 101,4 km2.

Barcelona arrangerte sommer-OL tilbake i 1992, og Olympia-parken er et yndet turistmål. Sammen med bl.a Camp Nou, som er hjemmebanen til FC Barcelona og lekegrinden for fotballstjerner som Lionel Messi og Neymar, og La Sagrada Familia, som er tegnet av den kjente arkitekten Antoni Gaudi. Katedralen, eller Basilikaen, ble påbegynt i 1883, men er fremdeles ikke ferdigbygd. A. Gaudi har også stått bak mange andre bygninger i byen.

Konferansen arrangeres på Hotel Crown Plaza Fira Center. Hotellet ligger like ved Plaza Espana, som i 1929 var sentrum for verdensutstillingen. Her ligger også den ærverdige bygningen som i dag huser Catalonias nasjonale kunstmuseum.

Spørsmål rundt turen, ta kontakt per mail til kjetil.knutsen@em1.no. Evt. per telefon, 909 14 541.

Foredragsholdere 2016