Anbefalinger

Anbefalinger i København

Restauranter

Det er dessverre ikke mulig å ta med alle de gode restaurantene som finnes i København, men her er et lite utvalg av mine favoritter.

 

Silberbauers Bistro
Mikael Silberbauer sin herlige fransk-inspirerte bistro ligger på Nørrebro, med hovedfokus på fisk og skalldyr. Veldig uformelt, men får massevis av gode anmeldelser for sitt kjøkken. Serverer også lunsj. Har utmerkelsen Bib Gourmand i Michelin Guiden.
silberbauers.dk

Marv & Ben
En av mine absolutte favoritter i København. Kjøkkenet jobber etter det nordiske kjøkkens filosofi, og har fått en mengde gode anmeldelser gjennom de årene de har holdt på. Har utmerkelsen Bib Gourmand i Michelin Guiden.
marvogben.dk

Alchemist
Rasmus Munks spektakulære restaurant som har 2 stjerner i Michelin Guiden. Her får du servert en meny med opptil 50 ulike smaker i løpet av kvelden, mens du flyttes rundet i restaurantens ulike avdelinger. Rasmus har tatt et tydelig standpunkt rundt hvordan vi bør leve i framtiden for å ta vare på kloden vår, og du får garantert noen veldig unike og overraskende opplevelser i løpet av besøket. Er kåret til den 18. beste restauranten i verden.
alchemist.dk

Ark
Ark fikk den grønne stjernen i 2021 av Michelin-Guiden. De fleste som har besøkt denne restauranten mener de fortjener minst en vanlig stjerne. De serverer kun vegetariske menyer, men du savner ikke kjøttet om du besøker dem med et åpent sinn.
restaurantark.dk

Enomania
Her har de et vinkart som er til å dø for, må oppleves. De tilbyr også en liten meny fra sitt gode kjøkken.
https://www.enomania.dk/

 

Søllerød Kro
Ca 30 minutters kjøretur far sentrum av København finner du herlige Søllerød Kro, som åpnet sine dører første gang i 1677. Fikk 1 stjerne i Michelin-Guiden første gang i 1987. Perfekt for en landlig førsteklasses lunsj.
soelleroed-kro.dk

Noma
Restauranten som satte Norden på verdens gastronomikart. Eier og kokk Rene Redzepi har, med sin visjon, klart å stadig utvikle restauranten i de snart 20 årene siden åpningen i 2003. Han har oppnådd 3 stjernen i Michelin-Guiden og blitt kåret til verdens beste restaurant flere ganger. De stenger restauranten i høst og skal ut å reise og jobbe i andre deler av verden i en periode. Så blir det visstnok en nyåpning i 2023 og 20 års jubileum.
noma.dk

Geranium
Kokken Rasmus Kofoeds restaurant med 3 stjerner i Michelin-Guiden, og kåret til verdens beste restaurant i 2022. Rasmus er den eneste kokken i verden som har oppnådd 3., så 2. og til slutt 1. plass i kokkekonkurransen Bocuse d’Or. Om du virkelig skal skjemme bort deg selv og noen du er glad i, er dette definitivt stedet å besøke.
geranium.dk

Jordnær
Kokken Eric Kragh Vildgaard har skapt en unik restaurant som har oppnådd 2 stjerner i Michelin-Guiden, og kommet inn på listen over de 50 beste restauranter i verden. Ligger en liten kjøretur utenfor København, og den turen er det verdt å ta.
restaurantjordnaer.dk

Punk Royale
Legendariske Punk Royale startet i Stockholm, og har fått sin egen avdeling også i København. Om du ønsker en fullstendig annerledes matopplevelse er dette stedet. Dette er ingen «fine dining» restaurant, her kan alt skje. Veldig bra kjøkken.

punkroyale.se

 

 

Dansk Lunsj

En dansk lunsj (som de kaller frokost) er bejublet over hele verden, og til og med Michelin-Guiden har dratt fram denne typen restauranter og gitt de velfortjent honnør. Ingen besøk i København uten minst en skikkelig dansk lunsj. Her er noen av mine favoritter:

 

Nyhavn Færgekro
Her skal vi spise vår lunsj dag to. De er spesielt kjent for sine silderetter, men byr også på alle de andre danske spesialitetene.
nyhavnsfaergekro.dk

Aamanns Etablissement
Dansk lunsj med de kjente klassiske smørbrødene. De gjør dem på fremragende vis og har fått flott heder i Michelin-Guiden.
aamanns.dk/restaurants/aamanns-etablissement

Palægade
Topp smørbrød med moderne vri på lunsj. De som står bak denne restauranten har jobbet på noen av de beste restaurantene i København.
formelfamily.dk/palaegade

 

 

 

Burgersteder

Det dukket opp en mengde magiske burgersteder i København under pandemien, og på flere av dem er det topp kokker som står bak som eiere eller som konsulenter. Jeg har tatt med mine tre favoritter, men det finnes en hel masse andre gode steder også.

 

Gasolin Grill
Uten tvil Københavns mest populære burger. Sjekk ut deres Butterburger.
gasolinegrill.com

Fattys
Et lite «hull-i-veggen-sted» med magiske burgere.
fattys.dk

Polp
Dette er Noma sin berømte oppskrift fra sommeren 2020, som ble lansert under pandemien og som Polp tok over når Noma var tilbake i vanlig drift igjen i sine egne lokaler.
poplburger.com

 

 

Matmarked og Streetfood-marked

Danskene er kvalitetsbevisste og opptatt av gode råvarer, og det reflekteres i mange gode råvaretilbyder og spesialforretninger. Listen er lang, men her er et lite utvalg av mine favoritter:

 

Torvehallerne
Dette er regnet som et av Nordens beste matmarked. Det bugner av godbiter i de over 60 bodene i de to parallelle glasshallene på Israels Plads, rett ved Nørreport Station.
torvehallernekbh.dk

Reffen
Dette er Københavns nye store Streetfood-marked, som åpnet våren 2018. Reffen tok over for Papirøen, som rakk å bli veldig populær, men som nå er nedlagt.
reffen.dk

Sjekk også ut:

Tivoli Food Hall
De åpnet i 2017.
tivoli.dk/da/mad-og-drikke/tivoli-food-hall

Broens Gadekøkken
Ligger i nærheten av Nyhavn.
broensgadekoekken.dk/en/food-drinks

Kødbyen
Ligger på Veterbro, og er et meget populært stoppested. Her er det flust av spisesteder og berømte øl-steder som Mikkeller og Warpigs.

 

Bakerier

Det har vært en eventyrlig vekst i antall håndverksbakeri i København de siste årene. Mange av dem har sitt utspring fra kokker som har jobbet på Noma og som trives i byen og ønsker å etablere sitt eget sted.

 

Hart Bager
Richart Hart og René Redzep fra Noma sitt berømte bakeri, med et unikt utvalg av brød og søte bakverk. Prøv deres kardemommebolle, som er legendarisk.
hartbageri.com

Juno the Bakery
Emil Glaser, tidligere kokk hos Noma, lager noen magiske bakverk. Prøv hans berømte mandelcroissant og kardemommebolle.
instagram.com/juno_the_bakery

Alice
Anders Lorenz, tidligere kokk fra Noma og spesialist på iskrem og croissanter. Hans croissant ble kåret til Københavns beste i 2019.
alicecph.dk

Bageriet
BenjiiRasmus Kristensen jobbet også på Noma tidligere. Hans surdeigsbrød er av ypperste klasse.
instagram.com/bageriet_benji/?hl=en

Lille Bakery
Ligger på Refshaleøen, som er den hoteste destinasjoner i København for tiden. Her ligger blant annet Noma, Reffen, og Alchemist. De har noen himmelske berlinerboller som må prøves.
lillegrocery.com

 

 

Cocktailbarer

København har et meget stort utvalg av kvalitetsbarer, og jeg har bare tatt ned et lite utvalg her:

 

Ruby
Kåret til den beste cocktailbaren i København gjennom flere år. De åpnet i 2007 og er allerede regnet som en institusjon på Københavns barscene.
rby.dk

K-bar
En annen legendarisk cocktailbar som feirer 20 års jubileum i år. De var den første håndverksbaren som satte standarden for hva som er kommet i årene etter.
facebook.com/K-bar-146770942042896

Duck & Cover
En oase om du ønsker et rolig og behagelig sted å nyte en perfekt cocktail sammen med noen du setter pris på.
duckandcoverbar.dk

Balderdash
Må oppleves! Stemmingen stiger etter som timene går ut over kvelden. Høyt nivå på drinkene og topp utdannede bartendere gir deg en utmerket opplevelse.
balderdash.dk

Nimb Bar
Boutique-hotellet Nimb ved Tivoli ble pusset opp i 2017, og har fått mye god omtale. Deres bar ble kåret til en av verdens beste cocktailbarer for noen år tilbake.
nimb.dk/da/bar-og-restaurant/bar

T37
ligger i vårt hotell under oppholdet, og er en meget elegant cocktailbar med topp drinker servert i meget behagelig atmosfære.
villacopenhagen.com

 

 

Håndverksøl

Mikkeller Bryggeri har vært en «game changer» for å sette København på verdens øl-scene da de åpnet i 2006. Her er et lite utvalg av de jeg har besøkt og som er verdt å sjekke ut.

 

Mikkeller
har flere lokasjoner i København, Mikkeller trenger ikke nærmere presentasjon - de er helt rå når det gjelder å brygge øl i verdensklasse.
mikkeller.com

Warpigs
Legendarisk bryggeripub som serverer Texas BBQ-inspirert mat. Skapt av Mikkeller og det amerikanske bryggeriet 3 Floyds. Er du glad i øl og grill, er dette stedet et must å besøke.
warpigs.dk

Nørrebro Bryghus
Det legendariske bryggeriet med servering ligger på Nørrebro. Åpnet i 2003 og har med tiden fått mange faste tilhengere over hele verden.
noerrebrobryghus.dk

Brus
åpnet på Nørrebro i 2016, og ble umiddelbart en stor suksess. Her får du over 30 øl på tapp fra bryggeriet To Øl rett over gaten, og mye godt på tallerken i tillegg.
tapperietbrus.dk

 

 

Hoteller

En verdensby som København har selvsagt et stort utvalg av gode hoteller. Jeg har tatt med noen få gode i den øvre prisklasse. Det finnes selvsagt et enormt utvalg av andre muligheter.

 

Villa Copenhagen
er vårt hotell under oppholdet. Dette er Petter Stordalens prestisjehotell nr. 1. Det huset opprinnelige hovedpostkontoret i Danmark før det ble kjøpt i 2016, og bygd om til hotell som åpnet sommeren 2020. Du kan glede deg til å sjekke inn, det er virkelig et 1. klasses hotell!
villacopenhagen.com

Nimb
Boutique-hotell med i underkant av 40 rom og som ligger rett ved Tivoli. Om du skal ta København- oppholdet helt ut, er dette stedet.
nimb.dk

Hotel d'Angleterre
Det legendariske fem-stjernes hotellet ved Nyhavn, som ble pusset opp for noen få år siden.
dangleterre.com