2008 Berlin

BERLIN

Hvem kan vel ikke nikke gjenkjennende til Kjetil Stokkans uforglemmelige bidrag til Grand Prix-finalen i 1990 og «her står vi på Brandenburger tor, hånd i hånd som de va` igår/ Du og æ på Brandenburger Tor»

Berlin er en by full av liv og kultur, og byen oser av en helt spesiell atmosfære. Berlin er en pulserende, kreativ, bohemaktig by, men også konservativ og politisk korrekt. Denne miksturen av impulser og kulturer skaper en spennende storby som kan gi tilreisende turister varige og positive inntrykk. Berlin er en stor by, både når det gjelder antall innbyggere og i areal.

Det er et nettverk av kanaler i Berlin, noe som forskjønner byen og medvirker til at skapende krefter gjennom århundrer har utviklet særegne boområder der mennesker trives. Gjennom Elvecruiset dag 2 vil du få oppleve historisk og moderne arkitektur langs elven Spree med sine mange kanaler. Berlin har flere broer enn Venezia, gled deg til en fantastisk tur kombinert med lunch.

Vi skal bo på Hotell Kempinski Hotel Bristol. Dette er et flott hotell beliggende i hjerte av Berlins største og mest kjente shoppinggate – Kurfürstendamm. Berlin er fylt av sjeldne kontraster. Blant ruiner og kafeèr kan du slappe av og samtidig bli litt forvirret. Her finner du en blanding av høyteknologisk arkitektur i nær kontrast til gamle aristokratiske bygg med historisk preg.

Vi har i år med oss både Marvin Wiseth, Jahn Otto Johansen og Lars Monsen blandt oss og vi kan love at Knutepunkt 2008 vil krydres med innslag av mangfoldig art underveis.

 

FOREDRAGSHOLDERE

Bjørn E. Øie
Administrerende Direktør Prognosesenteret
Prognosesenteret er nordens ledende markedsanalyseinstitutt innen bygg og eiendom
Tema: Scenarier for eiendomsmarkedet t.o.m. 2020

Jahn Otto Johansen
Forfatter og skribentTidligere Berlin-korrespondent. Tysklandsekspert med mange bøker bak seg om Europas viktigste land og Norges viktigste støtte i EU.

Petter Hermanrud
Direktør/ Leder Analyse i First Securities ASA
Peter er blant Norges mest profilerte og mest kunnskapsrike makroøkonomer.
Tema: Makrobildet

Ulf Meyer
Uteksaminert ved Technical University Berlin og Illinois Institute of Technology in Chicago Architektur. Har siden Diplomutgivelsen i 1996 jobbet som forfatter og journalist for «Architecture und Urban Planning in Berlin»
Tema: Byutvikling i Berlin

Lars Monsen
Yrke: ekspedisjonsfarer og forlegger
Interesser ved siden av villmarkslivet: sjakk, sport og gode filmer
Antall døgn i sovepose: nesten 4000